Vlastnosti suchého ledu

  • suchý led je pevné skupenství oxidu uhličitého, hygienicky nezávadný, účinný chladící materiál
  • teplota suchého ledu je -78,8 °C
  • za normálních podmínek sublimuje tzn. přechází z pevného stavu přímo do plynného skupenství a nezanechává žádnou vlhkost
  • je těžší než vzduch, vytlačuje tedy vzdušný kyslík a napomáhá tak konzervaci
  • je bez chuti a zápachu, jen ve vyšších koncentracích může mít lehce nakyslou chuť

    Příklady využití suchého ledu

  • v gastronomii-k efektní dezinfekci sklenic, výrobě alkoholových zmrzlin, k tvorbě kouřících efektů, chlazení lahví, molekulární gastronomii, chlazení při různých společenských a cateringových akcích….
  • ve vinařství-chlazení čerstvých hroznů při jejich sběru, chlazení rmutu při odležení.
  • lékařský a farmaceutický průmysl-biologické řezy, rychlé chlazení v laboratořích a chlazení farmaceutických výrobků při transportu…
  • při školní výuce-různé pokusy zajímavé pro děti i starší studenty.
  • v potravinářství-skladování a přepravě chlazeného a zmrazeného zboží, chlazení těsta při hnětení (kynuté listové těsto, plundrové nebo čajové), chlazení masa při jeho mletí, míchání nebo separaci…
  • v letecké dopravě-při přepravě zboží, chlazení jídel a nápojů na palubách letadel…
  • průmyslová výroba-ekologické čištění povrchů (CRYOCLEAN® - technologie čištění tryskáním suchým ledem), zmrazování strojních dílů při montážích…

Chcete odebírat novinky z naší firmy?
Zanechte nám váš e-mail.

Telefon +420 732 554 489

Provozovatel

Stanislav Hladůvka
Bellova 353/24
623 00 Brno Kohoutovice
IČO: 743 53 781
DIČ: Nejsem plátce DPH

Provozovna

Körnerova 219/2
602 00 Brno-střed

© 2015 Rozvozledubrno.cz
Grafický návrh KošnarDesign.cz & realizace Jan Čech